M&M'sy zostały mi z wczorajszego maratonu Obcego. Masło orzechowe to prezent, który Ula przywiozła mi z podróży do Stanów. Do kompletu potrzebne są jeszcze cukier, jajko, soda oczyszczona i olejek waniliowy, składniki, których nigdy nie brakuje u mnie w domu. Zamknąwszy w ten sposób listę produktów możemy być pewni, że będzie to bezglutenowy deser.
Potrzebne składniki
- 200 g masła orzechowego
- 150 g cukru
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
- M&M's (albo orzechy czy czekolada
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Utrzyj wszystkie składniki razem miksere. Z powstałej masy uformuj placki i rozłóż na papierze do pieczenia rozłożonym na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 12-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka będą jeszcze miękkie. Dopiero stygnąc nabierają kruchości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz