Ten bardzo
prosty i szybki przepis jest bezglutenową alternatywą dla wszelkiego rodzaju
makaronowych dań. Makaron ryżowy przygotowuje się w 5 minut, reszta jest prosta jak konstrukcja cepa i idealnie nadaje się na wzmocnienie osoby, która zamiast cieszyć się ostatnimi promieniami złotej jesieni leży z katarem i bolącym gardłem w łóżku. Dla dodania odrobiny pikanterii można dorzucić posiekane
papryczki chilli. Ja pozostaję przy łagodnej wersji.
Potrzebujemy:
- 250 g grubego makaronu ryżowego
- 85g smażonych pomidorów + dwie łyżki oleju z pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 25 g parmezanu
- duża garść świeżych liści bazylii
Przygotowanie:
- Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
- Rozgrzać olej na patelni, przez ok 3 minuty podsmażyć pomidory i posiekany czosnek.
- Dodać makaron, bazylię i parmazan. Wymieszać wszystko dokładnie na patelni i chwilę podsmażać.
Pewnie jak jesteś chora, to masz więcej czasu na pisanie, ale przeglądając tematy ostatnich postów wygląda to jakbyś miała cholernie słabą odporność:/
OdpowiedzUsuńTej jesieni mój organizm zachowuje się wyjątkowo. Myślałam, że po wrześniowej grypie już nic mnie nie rozłoży a jednak;/
OdpowiedzUsuń